Využíváme cookies. Se vstupem na náš e-shop s tím souhlasíte
Cena za dopravu
InTime - 99,-
PPL - 99,-
Česká pošta - 109,-
Při nákupu nad 2.000,- DOPRAVA ZDARMA
 
 
Rady, zajímavosti a info na Váš mail
Přihlaste se nezávazně k odběru zajímavostí, rad a článků, které pro Vás pravidelně připravujeme a které Vám pomohou mimo jiné správně pečovat o zdraví své, i Vašich blízkých.
přihláška ZDE
 
Zaregistrujte se, získáte výhody
Registrovaní zákazníci mají kromě slevy přístup do klientské sekce, ve které mohou sledovat stav objednávky, zkontrolovat fakturu, upravovat své údaje a jednoduše komunikovat s obchodem. Nově také sbírají body, které promění při příštím nákupu za peníze!
 

Byli jste s nákupem u nás spokojeni?

Vložte prosím recenzi na

Heureka.cz - Porovnání cen a srovnání produktů z internetových obchodů
 
 

 

reklama

 

250x250.jpg

IN TIME

NOVINKY

arr3Nové proteinové smoothiesNová řada proteinových smoothies od Parvati. Luxusní veganský start do nového dne. Bez lepku,... arr3Horchata de chufaChůva z horské chaty? Ne. Novinka ze Španělska. Nápoj z tygřích ořechů, hlíz šáchoru vypěstovaného... arr3100% přírodní energieNovinka pro výkonné sportovce vytrvalostních disciplín. Více >>>   ... arr3Minutové svačinkyNová řada sypkých směsí pro rychlou přípravu lahodných a výživných snídaní a svačin s obsahem... arr3Když mlsat, tak zdravěČokolády z nepraženého kakaa, plné superfoods a slazené nerafinovaným kokosovým cukrem   ... arr3ČLÁNEK: Jak si pomoci při opakovaných gynekologicko-urologických obtížích?Gynekologicko-urologické problémy jsou v současné době velice rozšířené   Důležitým faktorem,...

KONTAKTY

Ateliér Zdraví s.r.o.
Klostermannova 1208/9
143 00 Praha 4 - Modřany
tel: 724 076 740
napište nám
IČO: 24177288
DIČ: CZ24177288

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

Naše cena 330 Kč
Naše cena 330 Kč
Naše cena 418 Kč

ANKETA

Který z doplňků výživy od firmy Goldim se vám nejvíce zamlouvá?

SLIMLI 29% BIO Zelený Ječmen 22% PROKLOUBIN 29% UROefekt 20%

 

 

250x250.png



Překyselení

Než si dále budeme povídat, na co si dát pozor, je na místě ověřit si, zda se to týká i Vás.

 

Jak zjistíte, zda jste překyselení?

 

Kupte si pH papírky na kontrolu moči.  První ranní moč se ještě toleruje v hodnotách lehce pod pH 7, ale přes den musí mít Vaše moč MINIMÁLNĚ pH 7 – ale raději ještě o pár desetin vyšší. Pokud máte v průběhu dne pH moči pod 7, můžete si být jisti, že už teď je Vaše zdraví nějak poškozeno a bude to s Vámi stále horší -  pokud to nebudete řešit. Pokud má moč naopak již od samého rána nepřetržitě vysoké pH (7,4), mohlo by to znamenat, že ledviny mají nějak zablokované vylučování kyselin.

V případě, že si nejste jisti s interpretací, vyžádejte si u svého lékaře diagnostickou brožurku. Pomocí diagnostického proužku okamžitě zjistíte, jak jste na tom.

Podívejme se na potraviny, které nám ovlivňují pH v organismu.


Nejnebezpečnější kyselinotvorné potraviny jsou maso, cukr a alkohol

Maso je nebezpečné proto, že kromě samotného překyselení zanáší organismus ještě tzv. purinovými metabolity, které jsou také schopny vyvolat různá nebezpečná a bolestivá doživotní onemocnění.

Cukr (nečastěji sacharóza) je kromě velmi silného překyselování nebezpečný i tím, že se až příliš rychle vstřebává do organismu a tělo na něj musí velmi dramaticky reagovat - protože i hladina cukru (glukózy) v krvi musí být udržována v určitém rozmezí, i když naštěstí ne v tak těsném a život ohrožujícím, jako je udržení přesného pH.

Alkohol je obzvlíšť nebezpečný proto, že (kromě překyselování) i v malém množství poškozuje nervové buňky (především myelinové obaly jemných nervových vláken). Alkohol je agresivní organické rozpouštědlo, které se hodí opravdu jen do průmyslu a nikoliv do něčeho tak složitého, jako je lidské tělo. Aceton také nepijeme.


Kyselinotvorné potraviny (snižují pH)

  • máslo, smetana, margarín, mléko
  • fazole, hrách, čočka
  • arašídy
  • pivo, víno, likéry, čokoláda, káva, černý čaj, perlivé nápoje
  • bílá rýže, těstoviny, pečivo z bílé mouky, vajíčka, oves
  • ocet, cukr
  • uzeniny, maso vepřové, hovězí, telecí, kuřecí

Zásadotvorné potraviny (zvyšují pH)

  • pomeranče, banány, jablka, hrušky, maliny, meruňky, mango, nepasterizované olivy, fíky
  • zelený a bylinný čaj
  • nepražené a nesolené ořechy, mák, hrozinky, med
  • syrové brambory, hlávkový salát, celer, řepa, mrkev, rajčata, květák, houby, meloun, ředkvičky, brokolice, špenát, okurky
  • jablečný ocet, zázvor, česnek

 

Druhým nejdůležitějším zdrojem překyselování je jakékoliv duševní napětí. To vede k závažné nerovnováze v řízení našeho těla – dochází k potlačení aktivity regenerujícího parasympatického nervového systému a k převaze adrenalinového (sympatikotonního) systému, který mimo jiné spouští v těle nadměrnou tvorbu různých kyselých látek, které potřebuje pro domnělý boj nebo únik.

V průběhu duševní zátěže navíc většina z nás nevědomky potlačuje své dýchání (proto se říká „strachy ani nedýchal“) .


Jak nás zvýšená kyselost poškozuje a pomalu zabíjí?


Prostě tím, že tělo nadbytek kyselých látek samo ihned neutralizuje vším, co je k dispozici - především odebírá tkáním vápník. Například cévy mají velmi jemnou výstelku a opravdu nejsou vhodné pro transport kyselých roztoků. Nadbytečné kyseliny se naváží na vápník v cévní stěně a ta jednak tuhne a jednak na takové postižení reaguje „záplatou“ z cholesterolu.

 

Vápník ale i další zásadotvorné minerály tělo odebere nejen z cév, kostí, ze zubů a kloubních chrupavek. Nadměrné množství kyselých látek v těle dokáže poškodit jakýkoliv orgán. Nejprve formou desítek různých zánětlivých onemocnění - a nakonec nás zahubí skrze rakovinu, infarkt nebo mozkovou mrtvici.

 

Který orgán bude napaden a poškozován přednostně – o tom rozhoduje nastavení naší psychiky, a její vliv na funkce jednotlivých orgánů.

 

Odkyselení organismu by mělo být vždy základním krokem při řešení jakýchkoliv zdravotních problémů. Teprve při dosažení rovnováhy mezi kyselými a zásaditými složkami krve (i všech ostatních tělních tekutin) může tělo mnohem efektivněji využít jakékoliv další kroky na cestě k uzdravení - ať už nám jde o použití detoxikačních produktů, nebo přírodních látek s regeneračním účinkem. Těch je celá řada, a tak zde uvedu jen několik mně nejmilejších: pravý žen-šen (panax ginseng) maca, cordyceps, polygonum mutiflorum, bacopa monnieri.

 

Také látky s nutričním účinkem (včetně vitamínů a minerálů) mohou tělu mnohem více prospět jen tehdy, není-li překyselené.

 

Nejvhodnějí řešení je, zahájit svoji novou životní etapu a nejlépe hned teď - tím, že ještě s pohledem na tyto řádky začnete pomalu zhluboka dýchat a už nikdy nepřestanete. Podle výsledku Vašeho pH změníte jidelníček.  

 

 

Přejeme Vám krásný a dlouhý život.


 

NmExMzM